piatok 14. mája 2010

Vyhodnotenie 13.ročníka súťaže Spotreba pre život

Aj tento rok mali žiaci základných a stredných škôl z rôznych krajín EÚ veľký záujem zapojiť sa do medzinárodnej súťaže "Spotreba pre život".

Vyhodnotenie súťaže 13.ročníka celoslovenskej a 10. ročníka medzinárodnej súťaže Spotreba pre život si môžete pozrieť TU.

Družstvá žiakov zo Slovenska, Českej a Poľskej republiky tvorili spotrebiteľské časopisy na tohtoročnú tému: "Keď problémy na trhu ukazujú, že spotrebiteľ potrebuje vzdelávanie.".

Dňa 12.5.2010 hodnotila spotrebiteľské časopisy päťčlenná hodnotiaca komisia v zložení: predseda komisie-Mária Dreveňáková; členovia komisie: MVDr. Magdaléna Bodnárová, Mgr. Ivana Šipošová, Mgr. Mário Pavlovský,Andrea Stašenková.

Úspešné družstvá, ktoré získali ocenenie sa zúčastnia slávnostného vyhodnotenia súťaže dňa 24.-25.5.2010 na Červenom Kláštore a najúspešnejšie trojčlenné družstvá žiakov zo stredných škôl navštívia dňa 25.-27.5.2010 sídlo Európskej komisie a Európskeho parlamentu v Bruseli. Tohto roku získali exkurziu do Bruselu žiaci zo Slovenskej republiky: zo Strednej odbornej školy z Košíc s časopisom Spotrebiteľ a zo Strednej odbornej školy z Dolného Kubína- Kňažia s časopisom Spotrebáčik a žiaci z Českej republiky z Gymnázia Jiřího z Poděbrad s časopisom Šunkobrodka.

Žiadne komentáre: